jueves, 17 de noviembre de 2011

VV.AA - "X Concurs de Pop Rock" (1992)

Amb aquest volum, acabem la col·lecció de recopilatoris editats per l'Ajuntament de Palma en motiu de la celebració dels seus mítics concurs de Pop-Rock, que tan hàbilment van dinamitzar l'escena musical mallorquina de bona part dels 80's i 90's. Aquesta fou la darrera compilació s'edità, una joia en tota regla que arriba a Illa Sonora gràcies a en Pinxo de MallorcaNochentas mitjançant en Raca. Així doncs, als dos, moltíssimes gràcies.

Les anteriors edicions del recopilatori van aparéixer en format vinil; aquesta, en canvi, va sortir en un cassette. "La idea de la cassette era repartir-la per les ràdios i baretos per a que la gent comencés a escoltar les cançons i a conèixer els grups per anar amb cert coneixement de causas a la fase final", ens explica Pinxo. Gran idea, no? Idò aquest fantàstic document sonor destaca per la varietat de propostes musicals: des del Rockabilly (Los Cuatreros, Los Toñetes) al Rock Alternatiu (Los Crudos), passant pel Hard Rock (Skyline) o el Pop anglosaxó rollo The Smiths (The Walk). A destacar la contribució musical, en la nostra llengua, gràcies a grups com Patanes, 40 Putes o uns encara desconeguts Fora des Sembrat.

Aquella edició la guanyà Daniel Soler, baix el nom de Daniel y la Quartet de Baño Band. Més Renou i Los Cuatreros s'hagueren de conformar amb el segon i tercer premi respectivament. Insistesc: un magnífic document tan curiós com atractiu.

VV.AA - "X Concurs de Pop Rock" (1992)

No hay comentarios:

Publicar un comentario