sábado, 5 de noviembre de 2011

CEREBROS EXPRIMIDOS - "...Más Cerebros!" (2011)

Quan rescatarem la discografia dels Cerebros Exprimidos, a gener d'aquest 2011 - no ha plogut ni res! - vaig anunciar que, a futures actualitzacions, recuperariem el material dispers del quartet... I per material dispers hem d'entendre EP's, singles, recopilatoris, tributs, splits o cançons en directe. Més val tard que mai, no? Per tant, aquest "...Más cerebros" no és més que una compilació 100% cassolana, on podeu escoltar les cançons més desconegudes del quartet palmesà; de fet, cap d'elles apareix a "Complete Recordings" (1993), àlbum on es reuneix la que, fins aleshores, era la discografia dels Cerebros Exprimidos. Dit això, vull donar les gràcies a en Biel i també a en Pinxo de MallorcaNochentas per haver-me passat algunes cançons que no trobava, així com en Celestí, per haver-me donat bones indicacions (tu ja saps quines!). 

Per tant, què us sembla descobrir - o redescobrir - cançons com "Gritos en la noche" ("The Munster Dance Hall favorites Vol. II", 1989) o la versió primitiva del "Arrepiéntete" ("Blood & R'N'R", 1990)? O les perles que trobem als splits amb els Pleassure Fuckers o els Wipe Out Skaters? És a aquest darrer on els mallorquins s'atreveixen amb el clàssic "Chinese Rocks", original dels Heartbreakers de Johnny Thunders i posteriorment popularitzada pels Ramones. A aquesta compilació també podem gaudir íntegrament del cercadíssim "Kill The Pope" (1992), un doble EP de 7 cançons, on fan un homenatge a Redkross ("Linda Blair", "Annette's got the hits") i a The Who ("I can see for miles"); o el curiós EP "Fuck War" (1997), amb aquella boníssima portada-paròdia de Manowar. No oblidem tampoc la participació a altres recopilatoris (tan increible com sorprenent la versió del "Good morning, good morning" dels Beatles) o l'aparició a tributs de llegendes del Hardcore com The Germs o Minor Threat. Que aquesta gent s'atrevia amb tot, fins i tot amb el "Bienvenidos" de Miguel Ríos, utilitzada com a sintonia a la desapareguda Radioactivitat.

Però una part important d'aquestes rareses la forma la part final del disc, que bàsicament són cançons en directe oferides pels Cerebros Exprimidos als seus shows de Barcelona (1989) i Bilbao (1990). Del concert a la Ciutat Contal recuperem 10 cançons on, apart de poder escoltar clàssics de la seva primera època, hi trobem boníssimes versions de Slaughter & The Dogs, New York Dolls o Iggy Pop & The Stooges, entre d'altres... Si fins i tot fan el clàssic "Fight for your right" dels Beastie Boys! Del show de Bilbao (4 temes), cal destacar més versions, com les que fan de Motörhead o Black Flag.

Hi ha vida més enllà d'àlbums clàssics com "Más suicidios" (1990), "Bonzomania" (1991) o "Demencia" (1996), i la podeu trobar a aquesta compilació, dirigida tant als més fanàtics de la banda com, simplement, els curiosos.

DESCÀRREGA

CEREBROS EXPRIMIDOS - "...Más Cerebros!" (2011)

5 comentarios:

  1. faltan dos canciones: 1)la version en inglés de "reality show" que apareció en un cd recopilatorio de munster records en los 90's y que es diferente y mucho más brutal que la que apareció en "demencia", grabada en el '93 o '94. 2) la version de sham 69 "if the kids are united" que fué grabada en la misma sesión que la versión de miguel ríos para radioaktivitat y la version de minor threat para b-core, esta canción es muy rara y casi nadie la ha oido, grabada en el '97. existen más grabaciones inéditas de cerebros, como las grabaciones maqueteras que hicieron en el local de ensayo para los albumes "demencia" y "cerebrator", aparte del montón de versiones que solían hacer en directo, la mayoría de grupos punk poco conocidos. de cualquier modo estas dos canciones son de los más raro que ha grabado el grupo y muy poca gente las ha oido. Así mismo habeis hecho un excelente trabajo recopilando los temas que no aparecen en los lp's. enhorabuena por el blog.

    ResponderEliminar
  2. ¿está la versión en directo del "high time" que hacían de los zero boys? la cual apareció en un lp recopilatorio del sello subterfuge. salut i forsa!!!!!!!.

    ResponderEliminar
  3. existe también un single de tres temas que apareció en los u.s.a. con el sello "simpathy for the record industry" en el año '90 o '91. la cara "a" es la vesión que hacen de "the controllers"-"another day" y que apareció en el vinilo de "más suicidios", su segundo album, sin embargo no aparece en el cd "complete recordings"!!!!. En la cara "b" estan "gritos en la noche (demo version)" y "heather o'rourke's nightmare (instrumental)".

    ResponderEliminar
  4. Hola, Anònimo; efectivament, hi ha material que ha estat impossible de localitzar i no s'ha pogut incloure a aquesta compilació cassolana. El single americà de Squeezed Brains... duiem temps darrera ell i no l'hem aconseguit. I de les versions de Zero Boys o Sham 69, ni rastre. Absolutament increible la 'sub-discografia' que els Cerebros Exprimidos tenien armada. Si tens material d'aquest que no s'hagui inclós i vols participar aportant-lo, per a que cançons perdudes com aquestes no quedin amagades a un calaix, tens a la teva disposició un correu electrònic per fer-ho.

    Moltes gràcies per l'apunt i observació.

    ResponderEliminar