miércoles, 10 de agosto de 2011

LOS 4 DE ASÍS - Discografia (1965-1966)

Imagineu la situació, remuntant-nos a la Mallorca dels primers anys 60's: la societat més aferrada al conservadurisme i la tradició dona l'esquena a tota una nova cultura juvenil - la ié-ié - que demana a crits noves idees, noves modes i, sobretot, nous estils musicals. És dins d'aquest context on apareix un experiment - perquè ho podem denominar així:  experiment - insòlit fins aleshores: Los 4 de Asís.

Formaren aquest conjunt quatre joves monjos franciscans mallorquins, alguns d'ells professors de música a La Porciuncula (Palma). Los 4 de Asís resulten novedosos, en el sentit de mesclar textes 100 % religiosos amb fòrmules musicals per als joves; així, acostaven el seu missatge amb tonades de música lleugera, de la mateixa forma que ho podien fer amb una Ienka al més pur estil de Johnny & Charley o versionejant el "Blowin' in the wind" de Bob Dylan.

No ens enganem: la seva música ha envellit realment malament. No obstant això, té el mèrit de ser el primer intent de donar als joves una imatge (fresca, jove, alternativa... anomena-ho com vulguis) de l'Esglèsia espanyola; un intent d'alt interès tant pels curiosos com pels amants de la vessant més purament Kitsch de la nostra música.

Los 4 de Asís - "Los 4 de Asís" (1965)

Los 4 de Asís - "San Francisco Yenka" (1966)


No hay comentarios:

Publicar un comentario