domingo, 28 de agosto de 2011

KORPUS KHRISTIE (1994-1999) - Maquetes

Ara que el Thrash torna a ser una corrent extremadament popular entre els seguidors del Metal, és un bon moment per recuperar el nom de Korpus Khristie, una banda procedent de Sant Jordi i que, malgrat va sofrir alguns canvis de formació, va trobar l'estabilitat amb la següent formació: Pep Lluís Bordoy (veu), Jordi Roca Burns (guitarra), Manu S. (guitarra), Guillem Mut (baix) i Pep Lluís Garcia (bateria; posteriorment membre de Alucigenia, The Nash, La Gran Orquesta Republicana, Wonderbrass...).

Actius entre 1994 i 1999, Korpus Khristie va tenir una pecul·liaritat força destacable: combinar el Thrash Metal amb unes lletres cantades íntegrament en la nostra llengua. "Tanmateix, no s'entenia res", subralla el seu vocalista, Pep Lluís. Musicalment, el seu era un Thrash molt primitiu, ple de mala òstia i contundència; s'hi perceb a la seva música el rastre de Sepultura, dels Metallica de la era Burton, Sacred Reich i un bon grapat més de grups nord-americans.

Enregistraren dues maquetes; la primera d'elles, de 6 temes, té una producció bastant pobre que fa que el "Mind Training" de Legion soni com els àngels: "L'enregistrarem amb una taula de mescles allà on assatjavem - una boera - i la qualitat del sò és bastant paupèrrima". Amb més mitjans i major ambició, enregistraren cap a 1996 la seva segona maqueta, de 4 cançons, que els portà a participar al Concurs de Pop-Rock de 1996 organitzat per l'Ajuntament de Palma. Van guanyar els The Nash de John Tirado, però Korpus Khristie quedaren finalistes, tot un èxit per un grup de les seves característiques.

Veus guturals, riffs frenètics, ritmes contundents... Gràcies a l'aportació de Pep Lluís Bordoy redescobrim el llegat ocult d'aquesta banda de Thrash 100 % mallorquí.

DESCÀRREGA

Korpus Khristie (1994-1999) - Maquetes

1 comentario:

  1. No confundir con los Corpus Christi de los años 80 y que creo que eran de Felanitx
    Salut!

    ResponderEliminar