martes, 10 de abril de 2012

POAL - "Sensibilitat Angular" (2006)

No sé si van ser els primers en fer Post-Rock a Mallorca, però sí que van ser  la primera banda en destacar i mostrar les noves possibilitats que oferia la música experimental. Poal es formaren l'any 2005, amb Miquel Moll (veu, guitarra), Enric Cuéllar (baix), Sebastià Mesquida (guitarra), Toni Valls (guitarra) i Xavier Rubí (bateria). Només un any després enregistraren aquest immaculat àlbum, "Sensibilitat angular" (2006), un disc que va paral·lel al discurs dels Mogwai més clàssics però introduint-hi la suficient quantitat d'elements propis com per fer de la seva una proposta persona, arriscada i efectiva.

Produït per Xisco Vich (La Búsqueda), "Sensibilitat angular" és un disc que no ha envellit, però gens ni mica; al contrari, sembla més vigent que mai a uns moments com els d'ara, on el Post-Rock sembla haver sortit - definitivament o no, no ho sé - dels circles més estrictament underground. La llàstima és que la formació durà poc: Mesquida i Moll segueixen al front de Poal, tot i que amb una orientació més propera a l'electrònica. Per la seva part, Rubí i Cuéllar van donar pas a una nova criatura: Corc.


 Poal - "Sensibilitat Angular" (2006)

4 comentarios:

  1. Els primers foren Polidor.Poal començaren devers el 2002, eren molt joves i tocaven molt però que molt fort. El bateria toca amb Corc perque es va destrossar la munyeca...Els record telonejant Schwartz al Casino.Estaven bastant sonats... Crec que aquest disc el gravaren en plena decadència.

    ResponderEliminar
  2. Toc amb Corc perque ès el que em demana el cos, encara que ès veritat que el meu canell no està per tocar Death Metal... Bons records amb bons amics. Gràcies per l´article. Corc aquest estiu enregistrarà un E.P amb 5 temassos nous...

    ResponderEliminar
  3. No era ben bé plena decadència, més aviat diria que era tardana. Polidor era Polidor, m'imagino, pq mai vaig tenir la sort d'escoltar-los. Nosaltres erem Poal.

    ResponderEliminar