domingo, 25 de septiembre de 2011

COOL DADIES - "Big Family Beat" (2007)

Al llarg d'un bon grapat d'anys, Mallorca va ser bressol d'una gran quantitat de bandes de Rockabilly: així, en poc més d'una dècada sorgeixen Juanito Percha y Los Colagos, Interminables, Norton 56, Hot Rockin' Band, Los Pistolos, els Winchesters, els Rockin' Filtros, Los Toñetes... La llista és llarga, llarga. Avui poc queda d'aquella generació, excepte el bon record... i un grup d'autèntics supervivents que han continuat fidels tant a l'estètica com el so del Rock 'n Roll en la seva vessant més clàssica: els Cool Daddies.

Es formaren fa poc més d'una dècada, i malgrat no van viure aquella gran explossió del gènere, els seus membres porten un llarg corregut a les seves esquenes. De fet, el seu vocalista i alma mater, Teddy Bartol, ben bé podria passar com la història del Rockabilly mallorquí en persona al haver format part de The Ginjol's Rockets, The Bourbons (embrió de la banda que després coneixeriem com Bourbon Gratis) o els mítics Los Cuatreros, entre d'altres. Completen la formació dels Cool Daddies el Brujo (harmònica, veu), Pep (guitarra, veu), Joel (guitarra, piano, veu), Franky (baix) i Mateu (bateria).

"Pánico en el Coffee Bar" (2005) fou el seu primer disc, seguit d'un excel·lent "Big Family Beat" (2007), el disc que avui rescatem i que, per cert, la banda comparteix de forma gratuïtament a la xarxa. Descriure el so de Cool Daddies és fer una llista de totes les qualitats que ha de tenir un bon grup de Rockabilly: ritmes inconfundibles, temes curts i directes i, sobretot, molta actitud. Mereix la pena destacar que al seu so incorporen també influències del Surf o del Blues, un tret que enriqueix notablement el seu so i que fa que l'escolta de "Big family beat" sigui força entretenguda. I addictiva, perquè no?

DESCÀRREGA

Cool Daddies - "Big Family Beat" (2007)



No hay comentarios:

Publicar un comentario